1. Introducere

In aceasta sectiune sunt prezentate termenii si conditiile de utilizare ale site-ului LaBuget.ro impreuna cu cateva indicatii legale de functionare.

Absolut toate produsele si serviciile listate pe site-ul www.labuget.ro vor fi supuse acestor termeni.

LaBuget.ro impreuna cu toate retelele de socializare asociate acestei denumiri sunt propietarea si in controlul SC. Ulduman Global SRL, persoana juridica de nationalitate romana, ce are sediul in orasul Comanesti, judetul Bacau, strada Saivanului NR.7 cod posta 605200.

1.1 Explicatii ajutatoare

Vanzatorul – reprezentata prin SC Ulduman Global SRL  sau prin parteneri.

Client – persoana fizica sau juridica ce a plasat o comanda cu succes pe www.labuget.ro (comanda plasata, predata curierului si platita)

Client potential – persoana fizica sau juridica ce a accesat site-ul www.labuget.ro sau una din retelele de socializare, canalele de publicitate, www.labuget.ro

Whishlist – lista de articole favorite a clientului sau potentialului client, care sunt stocate in vederea actiunilor viitoare a clientului.

Compara – lista de articole ce pot fi comparate pentru specificatii sau design de catre un client sau potential client

Achizitie de cu succes – compararea unui produs de pe pagina web www.labuget.ro, predata cumparatorului de catre compania de curierat cu plata inregistrata de SC Ulduman Global SRL.

Recenzii – lista de pareri cumulate de la clienti sau potentiali clienti ce au intrat in contact direct sau indirect cu produsul sau serviciul.

Sign Up – crearea unui cont pe magazinl online www.labuget.ro

Login – accesarea contului creat pe magazinul online www.labuget.ro

Panoul de control – controlul informatiilor, comenzilor si adreselor din contul creat pe www.labuget.ro

Newsletter – o notificare primata pe email in urma abonarii. In cadrul notificarii pot fi elemente cu natura comerciala sau de pura informare. Vanzatorul isi ofera public si deschis acordul in a nu face publice adresele de email ce au fost inregistrate prin intermediul formularelor de Newsletter.

2.Vanzarea produselor/serviciilor pe www.labuget.ro

2.1 Oricine are o conexiune la internet poate vizita practic site-ul www.labuget.ro. Indiferent ca este client sau potential client, site-ul este domeniu public si in momentul de fata toate persoanele fizice sau jururidice au acces la el. Insa in anumite situatii dovedite si documentate, accesul anumiti utilizatori (fie el clienti sau potential clienti) poate fi restrictionat. Restrictionarea este ca o masura de precautie in vederea protectiei datelor si integritatii websiteului www.labuget.ro si o modalitate de a evita fraudele.

2.1.1 SC. Ulduman Global SRL, societatea  comerciala ce controleaza entitatea online www.labuget.ro isi rezerva dreptul de a selecta clientii. Masura ce faciliteaza companie in protectia integritatii paginii web.

2.2 In cazul in care clientul sau potentialul client are un comportament suspect pe website (incearca sa acceseze anumite fisiere ce nu exista, comenzi abuzive, incearca sa gaseasca modalitati de logare in platform si asa mai departe) Vanzatorul are dreptul sa blocheze conexiunea la website a clientului/potentialului client.

2.3 Toate materialele aferente produselor (imagini, descrieri, clipuri video etc.) ce sunt prezente pe paginile de produs, au scop informativ si nu fac obiectul termenilor si conditiilor. Aceste materiale sunt expuse in vederea oferirii clientilor o parere generata despre aspect si functionalitate. In cazul anumitor produse exista posibilitatea sa existe mici variatii de aspect. (culoare cu o nuanta mai inchisa, o taxtura a materialului ce nu a putut fi captata de camera etc.)

2.3.1 Imaginile de produs ce sunt afisate pe pagina web www.labuget.ro nu sunt in proprietatea entitatii Ulduman Global SRL. In marea majoritate a circumstantelor imaginile sunt preluate de la furnizori sau producatori. Insa exista posibilitatea ca in unele de scrieri de produs sa fie adaugate elemente grafice ce sunt create de compania SC Ulduman Global SRL, elemente ce sunt supuse unui copywrite.

2.4 Vanzatorul se angajeaza sa ofere Clientului / Potentialului client o descriere text cat mai elocventa, atunci cand este posibil. Astfel Clientul / Potentialul client poate sa-si faca o idee mai buna despre produs si functionalitatea acestuia.

2.5 Daca Clientul / Potentialul client are nelamuriri sau completari referitoare la un produs, intrebarile pot fi adresate non-stop prin intermediul formularului de contact.

2.6 Costul produselor sau serviciilor de pe www.labuget.ro sunt exprimate in RON.

2.7 Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea comisioanelor ce nu sunt in mod direct corelate cu SC Ulduman Global SRL (ex: comisioane bancare de conversie valutara, comisioane cu plata PayPal, comisioane la transfer bancar s.a.m.d.).

2.8 Dupa ce achizitia unui produs sau serviciu a fost facuta cu succes, in termen de aproximativ 14 – 30 zile, clientului i se va primite un email si sau sms de notificare pentru a lasa o recenzie pe website. Scopul acestei recenzii este ca potentialii clienti sa poata citi un feedback relevant referitor la produs.

2.9 Clientul isi asuma reponsabilitatea furnizarii detaliilor corecte de contact in momentul plasarii comenzi pe site. In cazul in care anumite aspecte ale detaliilor de livrare/facturare sunt gresite, acestea pot fi remediate prin intermediul unui mesaj privat din sectiunea de contact sau telefonic la 0770779843 Trebuie mentionat doar numarul comenzii (se gaseste pe email sau aici)

2.10 Vanzatorul are dreptul sa anuleze comanda clientului, cu notificare in prealabil, fara a fi responsabil in plata unei despagubiri. Anularea comenzii se efectueaza in urmatoarele situatii:

-mai mult de 2 comenzi nu au fost ridicate de la curier de catre client

-neconformarea telefonica a comanzii atunci cand este vorba de o comanda unde produsele nu sunt pe stoc

-neacceptarea metodelor de plata online din diverse motive ce nu tin de vanzator (PayPal sau procesatorul de plati cu care Vanzatorul are contract)

-pretul produselor sau alte costuri aferente manipularii produsului (exemplu: cost de livrare) nu sunt corecte

2.11 Vanzatorul se angajeaza sa mentina pe cat posibil stocul produselor actualizat. Atunci cand stocul scade sub o anumita valoare clientul sau potentialul client ce viziteaza pagina de produs este notificat. Insa daca mai multe comenzi sunt plasate simultan, stocul posibil sa nu se updateze in timp real, astfel Vanzatorul va comunica lipsa produsului pe stoc telefonic sau prin email. Clientul are dreptul sa anuleze comanda sau sa astepte revenirea pe stoc a produsului, urmand ulterior a fi livrat.

3.Garantii

3.1 Produsele comercializate pe www.labuget.ro sunt testate tehnic pentru a garanta un standard de calitate fata de client. E o forma de respectare a clientului si a face tot posibilul in a oferi cele mai bune produse si servicii.

3.2 Produsele comercializate pe www.labuget.ro pot beneficia de garantie tehnica, care automat va fi stipulata pe pagina de comanda. In cazul in care pe pagina de comanda nu este stipulata durata garantiei, produsul nu beneficiaza de una.

3.3 Garantia produselor comercializate pe www.labuget.ro este valabila numai in cazul defectiunilor tehnice sau imperfectiunilor fizice care nu sunt responsabilitatea clientului. (ex: produsul nu se mai aprinde, produsul are imbinari imperfecte la carcasa )

3.3.1 Chiar daca produsele sunt inspectate atent si sunt testate, exista posiblitatea sa fie discrepante in ceea ce priveste aspectul sau specificatiile produsului. Astfel nu garantam corectitudinea imaginilor sau a specificatiilor de produs, acestea avand doar un rol informativ, de prezentare. Asta datorita faptului ca ne este foarte greu sa analizam tehnic (in detaliu) si respectiv fizic toate produsele din inventar. Documentatia (imagini, descrieri, specificatii) fiind preluate de la furnizor/producator in marea majoritate din situatii.

3.4 Daca produsul a suferit modificari fizice, modificari software, modificari tehnice, modificari electronice, garantia nu va mai fi valida.

3.5 Clientul se angajeaza sa utilizeze produsul responsabil, pentru o functionare optima a acestuia. Este recomandata consultarea manualului tehnic (unde este cazul) sau citirea cu atentie a paginii de produs.

3.6 In cazul in care produsul trimis in garantie nu mai poate fi reparat din diverse motive, clientul va fi despagubit integral sau poate opta sa aiba produsul inlocuit.

4.Retur produse

4.1 Conform OUG nr 34/2014 clientul are dreptul sa returneze produsul in termen de 14 (paisprezece) zile de la primirea acestuia, fara a suporta alt cost decat cel de livrare (costul de livrare nu este suportat de client daca acesta opteaza sa ne expedieze produsul prin Posta Romana, ambalat corespunzator cu toate accesoriile cu care a venit in pachet).

4.1.1 Suma achitata pentru contravaloarea produselor se va rambursa integral, inclus costul de transport, doar in cazul livrarii Standard. Pentru livrarea Express costul de livrare nu este inclus in rambursare.

4.2 Returul produselor se va efectua pe baza completarii formularului de retur de aici si confirmarea returului de catre vanzator.

4.3 Daca produsul a suferit modificari, adaptari, daune de orice natura care nu fac obiectul garantiei, produsul nu mai poti fi returnat.

4.4 Produsele care prezinta riscuri biologice in urma desigilarii sau inmanarii acestora catre consumatorul, fiindca suntem preocupati de igiena si buna starea clintilor nostri, legal nu mai putem accepta returul produsului.

5.Livrare

5.1 Livrarea produselor este efectuata de catre companii de curierat cu care SC Ulduman Global SRL are contract.

5.1.1 Livrarea produselor este efectuata doar pe teritoriul Romaniei momentan.

5.2 Costul de livrare este fix doar in cazul livrarii prin Posta Romana (costul este de doar 10 lei). In cazul companiei de curierat rapid costul este unul fix de 20 lei. Daca locuiti intr-o zona mai putin populara a Romaniei, este recomandata livrarea prin Posta Romana.

5.3 Tarifele pentru livrare pot suferi modificari fara o notificare in prealabil.

6.Facturare/plata produse si servicii

6.1 Vanzatorul are obligatia legala sa furnizeze cumparatorului o factura fiscala ce atensta pretul de achizitie, numarul si denumirea produselor/serviciilor.

6.2 Factura fiscala este transmisa cumparatorului prin intermediul adresai de email furnizate in detaliile comenzi.

6.3 Clientul trebuie sa se asigure ca detaliile de facturare sunt corecte, in momentul efectuarii comenzii.

6.4 Detaliile facturii pot fi modificate in cazul sezizarii unei greseli de catre Client inainte ca statusul comenzi sa fie modificat in „Finalizat”.

6.5 Clientul se asigura sa achite integral contravaloarea produselor sau serviciilor adaugate in cosul de cumparaturi. Neachitarea rezulta in nelivrarea produselor sau neinmancarea produselor de catre firma de curierat.

7.Contracte

7.1 In momentul in care o comanda a fost plasata pe site-ul www.labuget.ro, cumparatorul este de acord cu cu termenii si conditiile stipulate in acest document.

7.2 Atunci cand comanda a fost plasata cu succes, Clientul va fi notificat prin email sau telefonic ca plasarea comenzii a fost inregistrata si nu are rol de confirmare.

7.3 Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor cumparatorul se angajeaza sa le citeasca cu atentie. Termenii si Conditiile facand baza definirii relatiei Client / Vanzator si definirea contractului Client / Vanzator.

7.4 Termenii si Conditiile odata acceptate indica acordul total al Cumparatorului si confirma colaborarea Client / Vanzator fara obiectii.

7.5 Termenii si Conditiile stipulate in acest document pot surveni modificari. In momentul in care au avut loc schimbari de continut (schimbari efective de text. Nu include rearanjarea in pagina sau adaugarea de elemente grafice) Clientul va fi notificat prin intermediul adresei de email furnizata odata cu comanda.

7.6 Incetarea contractului are loc in momentul in care cumparatorului i-a fost inmanat cu succes bunul sau bunurile comandate si nu a fost returnat timp de 14(paisperezece) zile  de la livrare

7.7 Clientul are dreptul sa se retraga din contract cu 14 (paispezece) zile dupa ce a intrat in posesia bunului. Conform OUG nr 34/2014, clientul nu va suporta nici un alt cost decat cel de transport al produsului. Returnarea contravalorii produsului se face in 2(doua) – 14(paisprezece) zile lucratoare si include costul de transport pentru livrarea Standard, daca comanda a fost plasata optand pentru livrarea Express costul de transport nu va mai fi inclus in rambursarea finala.

8.Forta majora

8.1 In cazul in care partile nu isi pot indeplini pe deplin indatoririle contractuale datorita unor evenimente neprevazute, nici una dintre parti nu este responsabila de aceasta.

8.2 Ambele parti au dreptul sa se notifice in momentul producerii unui eveniment de Forta Majora. Dupa notificare, daca la termen de 7 zile nu s-a rezolvat evenimentul intr-un mod favorabil ce permite continuarea contractului, contractul este incetat fara ca partile sa poata pretinda daune.

9.Prelucrarea datelor cu caracter personal

9.1 SC Ulduman Global S.R.L. este obligata sa prelucreze datele cu caracter personal ale clientilor si potentialilor clienti in conformitate cu legea nr. 677/2001.

9.2 Datele colectate prin intermediul paginii web www.labuget.ro au scopul de a permite livrarea bunurilor in conditii optime la comparator si prin intermediul datelor email funizate de catre client in comanda sau prin alte mijloace de colectare, compania Ulduman Global S.R.L. furnizeaza noutati, oferte sau stiri relevante pe adresa dvs. de email. Nu se trimite spam si informatiile clientului nu se impartasesc la tertii ce nu au contract de prestari servicii cu compania Ulduman Global S.R.L.(vezi sectiunea 10.Plaza)

9.3 Daca nu doriti sa mai primiti mesaje email de notificare (exceptie notificari aferente comenzilor) va puteti dezabona (in subsolul emailului primit) sau sa ne scrieti la [email protected]

10.Plaza

10.1 Ulduman Global S.R.L. ofera posibilitatea comerciantilor mici si mijlocii sa comercializeze produse sau servicii prin intermediul pagnii web www.labuget.ro.

Produsele comercializate de companiile terte sunt supuse termenilor si conditiilor legale ce sunt publicate pe pagina de prezentare a fiecariu comerciant. Odata plasata comanda de la un comerciant afisat pe www.labuget.ro trebuie sa va sigurati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile acestora impreuna cu termenii si conditiile www.labuget.ro

In avans, compania Ulduman Global S.R.L. se asigura ca produsele si serviciile comerciantilor se ridica la nivelul standardelor interne de calitate impuse.

10.2 Compania Ulduman Global S.R.L. actioneaza doar ca un intermediar intre comerciant si clientul final. Compania Ulduman Global S.R.L. nu se face responsabila pentru calitatea produselor sau a politicilor de livrare, garantie sau retur.

10.3 Odata plasata comanda de la un tert ce comercializeaza bunuri sau servicii pe pagina web www.labuget.ro, atributiile de onorare a comenzi sunt inmanate in siguranta,automat, tertului. Nu exista alti intermediari (persoane fizice sau juridice) in acest proces.

10.4 Odata plasata comanda cu succes, pentru ulterioare nelamuriri, garantii sau retururi clientul se va adresa in mod direct si explicit tertului care a efectual vanzarea bunului prin intermediul www.labuget.ro.

10.5 Daca clientul intampina probleme cu tertul (fie ele de comunicare sau alta natura, in care tertul a afectat experienta de utilizare a bunului/serviciului achizitionat de catre client, in orice fel), compania Ulduman Global S.R.L. are capacitatea de a actiona in solutionarea neclaritatilor si in aplicarea sanctiunilor aferente care pot include si eliminarea tertului din sectiunea Plaza.

10.5.1 Datele cu caracter personal ale clientului sunt stocate de catre www.labuget.ro. Datele sunt inmanate totodata si catre tert in vederea efectuarii comenzii cu succes si pentru scopuri publicitare.

Datele de comanda sunt stocate pe www.labuget.ro in vederea furnizarii de materiale informative pe adresa de email furnizata in comanda de client. Nu se trimite spam! Datele de livrare nu se fac publice decat tertului ce are contract de comerciant in sectiunea Plaza Labuget.ro!

Compania Ulduman Global S.R.L. inmaneaza in siguranta datele clientului catre tertul care comercializeaza bunul sau serviciul, pentru scopuri de onorare a comenzilor sau scopuri publicitare.

10.5.2 Dezabonarea de la materialele publicitate primite prin email se poate face super simplu cu un email la [email protected] sau prin intermediul casutei „Abonare la newsletter” de pe formularul de comanda.

10.6 Termenii si conditiile de utilizare a sectiunii Plaza se pot modifica oricand cu notificare, asta pana la lansarea oficiala a serviciului. (momentan este in stadiu de testare).

10.7 Inscrierea in sectiunea Plaza Labuget.ro nu este activata, momentan fiind stadiu de testare. Insa daca sunteti interesati sa fiti indexati pe website, puteti accesa sectiunea de contact si sa ne trimiteti un mesaj.

11.Datele cu caracter personal

11.1 Datele cu caracter personal ce includ: Nume, adresa de email, adresa fizica, numere de telefon sau orice fel de alte informatii de natura personala sunt securizate si stocate pe serverul nostru fara ca persoanele neautorizate sa poate avea accesul la ele.

11.2 Compania Ulduman Global S.R.L. (administrator legal www.labuget.ro) nu colecteaza alte informatii cu caracter personal (decat cele mentionate mai sus) prin intermediul formularului de contact sau prin intermediul formularului de comanda.

12.Scopul colectarii datelor cu caracter personal

12.1 Scopul principal al colectarii datelor cu caracter personal sunt

-onorarea comenzilor catre clienti in conditii optime

-onorarea retururilor de catre clienti in parametri ideali

-ofertare sau alte mijloace de marketing direct

-onorarea garantiilor (unde este cazul)

-scopuri financiar contabile

-pentru colectarea debitelor sau a creditelor pe cale amiabila sau in instanta

-in vederea comunicarii informatiilor aferente concursurilor si promotiilor

13.Destinatarii prelucrarii datelor cu caracter personal

13.1 Destinatari legali ce sunt eligibili pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de pe site-ul www.labuget.ro ro sunt Ulduman Global S.R.L. si companiile terte cu care Ulduman Global S.R.L. are contracte incheiate (ex. vanzatorii din sectiunea Plaza a paginii web).

13.2 Conform Legii nr. 677/2001 clientul/potentialul client are oricand dreptul sa actioneze direct asupra datelor cu caracter personal ce-i apartin, astfel daca aveti neclaritati sau nelamuriri ne puteti contacta la adresa [email protected]

13.3 Refuzul prelucrarii datelor cu caracter persona pentru marketing sau alte scopuri de publicitate poate fi onorat oricand, insa refuzul colectarii nu se aplica si pentru executarea contractelor incheiate, colectarea debitelor sau recuperarea creantelor.

14. Siguranta datelor cu caracter personal

14.1 Toate paginile unde se prelucreaza date cu caracter personal sunt criptate prin intermediul unui certificat SSL generat anual. Astfel se asigura desfasurarea fluida si fara problema a inregistrarii de noi conturi, comenzi sau trimitere de formulare de contact.

14.2 Datele cu caracter personal (adrese fizice, adrese email si numele) sunt stocate in siguranta si nimeni decat persoanele autorizate au acces la ele.

14.3 Siguranta datelor dumneavoastra este foarte importanta, de asta va sfatuim sa aveti un comportament preventiv atunci cand plasati comezi in mediul online. (datele sensibile sa le introduceti doar de pe adrese securizate private, sa nu folositi module sau browsere obscure, sa nu instalati soft-uri piratate s.a.m.d)

15. Stocarea datelor cu caracter personal si non-personal

15.1 Datele cu caracter personal sunt stocate ins iguranta pentru scopul de onorare a comenzilor, recuperarea creantelor si scopuri financiar contabile. Aceste date nu pot fi eliminate din baza noastra de date din motive legale.

15.1 Datele cu caracter non-personal (cookies) sunt stocate pe computerul dumneavoastra 6 luni. Astfel putem sa va oferim oferte personalizate si sa vedem cand accesati anumite pagini din website-ul noastru. Astfel vedem daca pagina noastra web are anumite probleme tehnice in anumite pagini sau putem colecta date statistice non-personale ce ne indica performanta tradusa prin vanzari sau prin traficul venit din Google, Facebook sau sursa directa (click direct pe un anumite link ce duce pe www.labuget.ro)

15.1.1 Prin intermediul cookie-urilor de pe www.labuget.ro nu avem posibilitatea sa vedem cu precizie cine sunteti, aceste fisiere colecteaza doar informatii fara caracter personal. Majoritatea paginilor web de incredere opereaza dupa acest standard de confidentialitate.